Yiğit Bulut

Yiğit Bulut

İlker Başbuğ’un sorulara cevap vermesini bekliyoruz!

İlker Başbuğ’un sorulara cevap vermesini bekliyoruz!

Bir önceki yazımda eski yazılardan alıntılar yaparak İlker Başbuğ’a özellikle “Huntigton’ı referans verdiği” konuşmalarına dair sorular sormuştum. Bugün birkaç alıntı sonrası bir soru daha sormak istiyorum. 

“…1- Kamuoyuna açık yaptığı konuşmalarda Başbuğ’un sıkça referans olarak adını kullandığı Huntington, hâlâ TSK ve Türk Devleti açısından “itibarlı bir adam mıdır”?

2- “Medeniyetler çatışması” tezinin sahibi olan ve “ana fikir” olarak Hıristiyanlarla Müslümanların savaşını ortaya atıp, 1997 sonrası ortaya çıkan fiili işgale gerekçe kurgulayan bu kişi, Türk Devleti’nin Genelkurmay Başkanı’nın devletle ilgili verdiği detaylarda referans olmuştu! Bu referans olma durumu hâlâ geçerli midir?

3- Huntington’un kurgulamaya çalıştığı yeni dünya düzeni için yeni bir diyalektik yapıdır. Bu diyalektik, küresel düzlemde askeri-endüstriyel kompleks tarafından kullanılan ve Obama’nın karşısında-bu yapıya rağmen seçim kazandığı ana tezdir!

4- Türkiye kendi askerine çuval geçiren askeri-endüstriyel yapının fikir babasını referans olarak aldı ve askeri planda en üst düzeyde bunu deklare etti. Bu deklarasyon yenisiyle değiştirilecek mi, yoksa halen kabul görür durumda mı?”

Sevgili dostlarım, bu soruları Büyükanıt-Başbuğ döneminde Harp Akademilerinde yaptıkları basın toplantılarından başlayarak her zaman AYNEN sordum! ŞİMDİ BU ALINTI SONRASI YENİDEN SORUYORUM; 

Huntington’dan güç alarak içeride SEÇİLMİŞ Hükümetlere gözdağı verdiğinizde aynı ismi referans alan NEOCON’lar ile AYNI REFERANSLARI KULLANDIĞINIZIN FARKINDA MIYDINIZ? YOKSA KONUŞMALARINIZI YAZANLAR MI AYNI KAYNAKTAN BESLENİYORDU?

Sevgili dostlar, “TSK’YA KİMLER, NEDEN SALDIRIYOR” YAZILARIMDA TSK’YA SALDIRAN KÜRESEL GÜÇLERİ VE İÇERİDEKİ TAŞERONLARINI YILLARCA YAZDIM. Bu yazıları lütfen bir kez daha okuyun, kaldığımız yerden devam edelim…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yiğit Bulut Arşivi