Ahmet Türk

Ahmet Türk

İyi, Kötü!

İyi, Kötü!

Ön­ce, Cum­hur­baş­ka­nı Er­do­ğa­n’­a ya­kın ik­ti­sa­di net­work içe­ri­sin­de yer alan işa­da­mı Et­hem San­cak sah­ne­ye çık­tı.“Bu na­sıl bir fıt­rat ve if­rat­tır?”şek­lin­de hay­ret uyan­dı­ra­cak açık­la­ma­lar­da bu­lu­na­rak, Sa­ha­be-i Ki­râ­mın Pey­gam­be­ri­miz (AS) için kul­lan­dı­ğı “O­na; anam, ba­bam, eşim ço­cuk­la­rım fe­da ol­sun" hi­ta­bı­nı Tay­yip Er­do­ğan için kul­lan­dı. Et­hem San­ca­k’­ın bu ve di­ğer açık­la­ma­la­rı­nı bü­yük bir ra­hat­sız­lık içe­ri­sin­de oku­yan­lar bir yan­dan da “a­ca­ba Tay­yip Er­do­ğan bu öv­gü­ler­den ra­hat­sız ol­mu­yor mu?” so­ru­su­na ce­vap arar­ken, bu kez de Cum­hur­baş­ka­nı Baş­da­nış­ma­nı Yi­ğit Bu­lut sah­ne­ye çık­tı!  

Ha­ya­tı­nın hiç­bir dö­ne­min­de ya­şa­ma­dı­ğı his­le­ri bal­lan­dı­ra bal­lan­dı­ra an­la­tan tip­ler ara­sın­da bi­le rast­lan­ma­ya­cak dü­zey­de bir “fe­dâ­” ör­ne­ği ser­gi­le­yen Yi­ğit Bu­lut: “Be­nim 2 ta­ne si­lah ruh­sat­lı si­la­hım ve on­la­ra ait yüz­ler­ce mer­mim var. Son kur­şu­num bit­me­den Beş­te­pe'nin ka­pı­sın­dan kim­se gi­re­mez!” şek­lin­de “gi­der ya­pa­ra­k” çı­ta­yı yük­selt­ti ve Et­hem San­ca­k’­tan da­ha faz­la dik­kat çek­me­yi ba­şar­dı! 

Wes­tern film­le­ri­nin en iyi ör­ne­ği sa­yı­lan ve Hu­go Mon­te­neg­ro Or­kes­tra­sı­’nın ses­len­dir­di­ği ıs­lık­lı ha­ri­ka mü­zi­ğiy­le unu­tul­maz­lar ara­sı­na gi­ren “İ­yi, Kö­tü, Çir­ki­n” fil­min­de­ki sah­ne ve di­ya­log­la­rı arat­ma­ya­cak şe­kil­de; Er­do­ğa­n’­a do­ku­na­nı mer­mi man­ya­ğı ya­pa­ca­ğı­nı, onun yo­lun­da ve izin­de ge­re­kir­se öle­ce­ği­ni ve öl­dü­re­ce­ği­ni dos­ta düş­ma­na ilan ede­rek, sa­da­kat gö­rü­nüm­lü öv­gü­sü­nü ve ye­ni mağ­du­ri­yet alan­la­rı oluş­tur­ma ça­ba­la­rı­na baş­ka bir bo­yut ge­tir­di! 

Cum­hur­baş­kan­lı­ğı Baş­da­nış­ma­nı ma­ka­mın­da­ki bir ki­şi­nin de­li­kan­lı er­gen­le­rin dil­le­ri­ne pe­le­senk ol­muş şek­liy­le yer­li yer­siz en üst per­de­den dil­len­di­ri­len bu söz­le­ri ilk işit­ti­ğim­de, yer­siz­li­ği bir ta­ra­fa, ilk etap­ta ka­fa bul­du­ğu iz­le­ni­mi­ni ver­miş­ti! İro­ni bir ya­na, Tür­ki­ye­’de iyi­den iyi­ye kes­kin­le­şen ku­tup­laş­ma ve ay­rış­ma et­ki­le­ri­nin ma­kul se­vi­ye­le­ri aş­tı­ğı ve po­li­tik fa­na­tiz­min zir­ve yap­tı­ğı bu­gün­ler­de bu tip bir dil kul­lan­mak ol­duk­ça teh­li­ke­li­dir. Bı­ra­kın ku­tup­laş­ma­nın so­mut­laş­ma­sı­nı, Tür­ki­ye­’de fark­lı yel­pa­ze­ler­de­ki ek­sen­leş­me­ler, hat­ta yan ya­na dü­şü­nü­le­me­ye­cek ki­şi, ku­rum, klik, par­ti, or­ga­ni­zas­yon ve­ya ser­ma­ye grup­la­rı bir ara­ya ge­le­rek cep­he­leş­ti­rir! 

Hü­la­sa

Baş­da­nış­man ola­rak ken­di­si­ni dev­le­tin en te­pe­sin­de ko­num­lan­dı­ran bir ki­şi, gö­rev yap­tı­ğı dev­le­ti “ni­met ka­pı­sı­”, ser­vis yap­tı­ğı si­ya­si li­de­ri­ni de "ve­li­ni­me­ti" ve “kut­sal­lık ob­je­si­” ha­li­ne ge­ti­rir­se, sa­de­ce so­rum­suz­luk ör­ne­ği ser­gi­le­miş ol­maz; bu mem­le­ket­te si­ya­set üret­me­nin ve dev­let adam­lı­ğı cid­di­ye­ti­nin ne den­li di­be çe­kil­di­ği­nin de ala­me­ti ol­muş olur! 

Se­çi­me çey­rek ka­la; ay­nı ge­mi­de yol alın­dı­ğı­nı unu­tup fark­lı dü­men­ler tut­ma­ya de­vam eden­le­rin so­rum­suz­ca ver­di­ği bu tip be­yan­lar, “Ey düş­ma­nım sen be­nim ifa­dem­sin, hı­zım­sın; gün­dü­ze ge­ce­ye muh­taç, ba­na da sen lâ­zım­sın..!” mi­sa­li “saf­la­rı sağ­lam tut­ma­k” adı­na bi­linç­li ya­pı­lı­yor ve ka­mu­oyu­na bi­linç­li pom­pa­la­nı­yor­sa çok ya­zık! 

İş­ler ne va­kit si­la­ha ve mer­mi­ye gel­di..? Şim­di bi­ri çık­sa ve dev­le­tin en te­pe­sin­de­ki ma­ka­ma da­nış­man­lık hiz­me­ti su­nan ve ül­ke si­ya­se­ti­ne yön ve­ren bir ki­şi­nin ne­re­ye sa­vur­du­ğu bel­li ol­ma­yan teh­dit ve göz­da­ğıy­la ala­ka­lı ola­rak “kor­kuy­la mo­ti­ve olan ve mo­ti­ve eden bir ik­ti­dar, teh­li­ke­li bir ik­ti­dar­dı­r” şek­lin­de bir hü­küm ver­se, hak­sız mı sa­yı­lır? 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Ahmet Türk Arşivi