Cemal Nar

Cemal Nar

Bunlara Sevindik

Bunlara Sevindik

Açgözlüler yumurtlayan tavuğu keserlerse, zararı kendilerine olur. Hırs nasıl bir kötü duygu ki insanı bürüyünce böyle ahmaklıklar yaptırıyor. Boşuna değil, dünya sevgisi cümle kötülüklerin kaynağıdır.

Ondan ancak Allah Teâlâ’ya iman, tevekkül, teslimiyet ile kurtulur insan. Bu aynı zamanda kadere iman, rıza, itimat ve teslimiyettir. Bunlar da bütün güzel ahlakın kaynağıdır.

İşte bu güzel veya kötü huyların tezahürünü bir kere daha yaşadık yakınlarda. Çoktandır ülke gündemini meşgul eden sebze ve meyve fiyatlarına müdahale belediyeler eliyle geliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce 'Enflasyonla Mücadele Programı' adı altında sebze meyve fiyatlarındaki artışın önüne geçmek için hayata geçirilen tanzim satış noktaları 34 ilçe 50 ayrı noktada hizmet vermeye başlamış. Tüketiciyi aracı olmadan esas olan fiyatlarla buluşturması amacı güden tanzim satış noktalarında satılacak ürünler de belli olmuş: Domates, Biber, Patlıcan, Salatalık, Ispanak, Soğan, Patates almak isteyenler ürünlere uygun fiyatlarla ulaşabilecekler.

Ne diyelim, darısı bütün belediyelere. Yüzsüzlere ders olsun!

*  *  *

Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan iki önemli müjde verdi. İşte birincisi:

“Bu hafta Meclis'te görüşülecek bir kanunla kitapta ve süreli yayınlarda KDV'nin sıfıra düşürülmesi genişletiliyor. Artık kitapta, dergide, gazetede KDV olmayacak. Amacımız daha çok okuyan bir toplumun inşasına katkıda bulunmaktır.”

Çok güzel! Tebrik ederiz. Sinema ve tiyatroya verilen yardım ve teşvikler kitap için de olmalıydı. Belki vardı ama oran çok farklıydı. Yayıncıların zorda olduğu şu dönemdeki bu karar, inşallah kitaplarını yazıp da bastıramayan bizim gibi yazarlara da yarar. İnsan evladı gibi içinde büyüttüğü eserini kundağa sarılmış gibi basılmış görmek istiyor elbette. İstifade de ancak böyle olur değil mi?

İkinci müjde de muhteşem:

“Rami Kışlası'nı da İstanbul'un en büyük kütüphanesini yapıyoruz. İnşallah hedef 6 milyon ciltlik bir kütüphaneyi İstanbul’umuza kazandırmak.”

Çok sevindik bu iki müjdeye de. Teşekkürlerimizi sunuyoruz payı olan herkese!

*  *  *

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Heybeliada Ruhban Okulu ziyaretinin ardından açıklamalarda bulundu. Çipras, Kıbrıs'ın kaynaklarının Kıbrıs halkına, Kıbrıs Rumları ve Kıbrıs Türklerine ait olduğunu, Kıbrıs Rumlarını buna ikna etmeye çalıştığını ve Rum Lider Nikos Anastasiadis'ın buna ikna olduğunu düşündüğünü söyledi.

Biz ve Yunanistan, iki devlet iyi komşuluk ilişkileri ile birbirimize çok faydalı olabiliriz. Tek şartı, kendi kararlarımızı kendimiz vermektir. Ama Yunanistan bu zamana kadar hep Batının şımarık oğlanı rolündeydi ve üstümüze kışkırtılıyordu. Bunu anladığı gün iki ülke de çok rahat edecek.

Soru şu; bunu bilemiyorlar mı, yoksa biliyorlar da böyle yaparak Batıdan geçiniyorlar mı? Yani aldıkları yardımlara aldanarak mı düşmanlık yapıyor pozisyonundalar? Yoksa gerçekten korkuyorlar mı?

Çözümün yolu konuşmaktan geçiyor! Önemli olan diplomasiyi kilitlememek ve gerçekçi politikalar yapmak. Balkan ülkeleri ile iyi ilişkiler maddi çıkarımıza olduğu kadar manevi menfaatlerimize de uygundur. Zira orada yaşayan din kardeşlerimizin çok sorunları vardır. Bunlar ancak iki ülkenin barışı ile hallolur.

O yüzden doğuda ve batıda bütün kardeşlerimize ulaşacak ve sorunlarını çözecek politikaları öncelememiz gerekir. Sevindiğimiz bir durum da, bunun bilincinde olan ve yerine çakılıp kalmayan, kendine güvenerek bütün dünyaya barış elini uzatan bir Cumhurbaşkanımızın olmasıdır.

Bütün bu hayırlı işlerinde desteğimiz ve dualarımız kendisiyledir.

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Nar Arşivi