Karakoç beni çok etkilemiştir

Karakoç beni çok etkilemiştir

En son hangi kitabı okudunuz? Kitap hakkında neler söyleyebilirsiniz?

Genelde birkaç kitabı bir arada okurum. En son, Osman Bayraktar’ın “Yol Hakkı” kitabını okudum. Usta bir deneme yazarı olan Bayraktar’ın deneme tadındaki yol izlenimleri beni ayrı dünyalara konuk etti.

Başucu kitaplarınız nelerdir?

Başucu kitaplarım sık sık değişir. Ama hiç değişmeyen baş ucu kitabım Kuran’ı Kerim ve Muhammed Esed’in meali. Diğerlerine gelince öykü, roman deneme kitaplarını dönüşümlü olarak okumaya çalışırım. Sezai Karakoç’un “Yitik Cennet”, Refik Halid Karay’ın “Gurbet Hikayeleri”ni söyleyebilirim.

Hangi roman kahramanı olmak isterdiniz, neden?

Son okuduğum romanların kahramanı olmak istemem doğrusu. Ama ilk gençlik yıllarımda okuduğum Çalıkuşu romanındaki Feride’den çok etkilenmiştim.

Tanpınar’ın 5 şehri var. Sizin şehriniz hangisi? Neden?

Benim şehirlerim, Rabbim görmeyi nasip etti, Mekke, Medine, Kudüs, Meşhed ve görmeyi çok arzu ettiğim yüreğimi yakan Bağdat. Tüm bunların üstüne benim için vazgeçilmez olan İstanbul.

Benim şairim ya da yazarım dediğiniz kişi kimdir? Hangi yönünü kendinize yakın buluyorsunuz?

Okumalarımın seyrine ve zamana göre değişir bu yazarlar. Ama benim vazgeçemediğim dönüp dönüp okuduğum; Sezai Karakoç, İsmet Özel, Mehmet Akif’tir. Sezai Karakoç’un diriliş misyonunu üstlenerek, hiç kaybetmediği coşkulu bir dille yıllar boyu yazması beni çok etkilemiştir.

Şair/yazar olmak isteyen biri için olmazsa olmaz dediğiniz üç şey nedir?



Yazar olmak isteyenlere tavsiyelerde bulunacak konumda görmüyorum kendimi ama yine bir şeyler söylenecekse; okumak, yaşamak ve kendinden önce aynı yolları yürümüş bilge bir yazarın dizinin dibinden ayrılmadan onunla yol arkadaşlığı yapıp ondan bir şeyler öğrenmeye çalışmasıdır diyebilirim.

Yazar/şair yaz gelince ne yapar?

Yazmak ve okumak için büyük çabalar harcayan birisiyim. Tercih yapmaktan ziyade, uygun bulduğum her an okuyup yazmaktayım. Bazen tenha bir kafede, bazen evimin balkonunda, bazen de çocukların gürültüleri arasından sıyrılarak okuyup yazmaya çalışıyorum.

Yazmak için, okumak için hangi zaman dilimlerini tercih edersiniz?

Yazar, şair de herkes gibi yazı değerlendirmeye çalışır. Her yaz büyük okuma hayalleri kursa da nasibine hep romanlar düşer. Verimli kış günlerinin bereketini yakalamaya çalışır ama yazın rehaveti buna pek izin vermez.

Çokça okuduğunuz, hatırladığınız bir hadis-i şerif?

Bir çok hadis var ama, şimdi aklıma gelen; “Güzel söz sadakadır.”

Teşekkürler, hayırlı ve bereketli bir tatil temennisiyle…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.