2013 ÖABT Öğretmenlik Atamaları Ne Zaman Başlıyor?

2013 ÖABT Öğretmenlik Atamaları Ne Zaman Başlıyor?
2013 ÖABT Öğretmenlik KPSS sınav sonuçlarından sonra öğretmen adayları atamalarını merakla bekliyor. 2013 KPSS Branş Puan Sıralaması yayınlandı. 2013 ÖABT Öğretmenlik Atamaları Ne Zaman Başlıyor?

KPSS’den öğretmenler alınlarının akıyla çıktı. Kamudaki A Grubu kadrolar ve öğretmenlik için yapılan sınavda en başarılı grup, “Eğitim Bilimleri" sınavına giren öğretmen adayları oldu. 6-7 Temmuz tarihlerinde yurt çapında gerçekleşen KPSS’ye 252 bin 741’i öğretmen adayı olmak üzere toplam 476 bin 733 kişi katıldı.

 KPSS’nin “Eğitim Bilimleri" testine katılan öğretmen adayları 46,137 doğru cevap ortalamasıyla sınavın en başarılı grubu oldu. Sınavın zorunlu olan Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinde ise ortalamalar 60’ar soruda 26, 754 ve 21,261 olarak gerçekleşti. A Grubu adaylar da en çok ekonometri ve istatistikte zorlandı. Ekonometri testinin ortalamadı 0.623’te kalırken, istatistikte ise bu oran 1,103 olarak belirlendi.
 
İNGİLİZCE BİRİNCİ, FRANSIZCA SONUNCU
 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 15 branşta zorunlu tuttuğu ve bu yıl ilk kez uygulanan Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi’nde de (ÖABT) en başarılı grup İngilizce Öğretmenleri oldu. Her branş testinde 50 sorunun yer aldığı ÖABT’de İngilizce öğretmenleri 28.902 ortalama yakalayarak diğer meslektaşlarını geride bıraktı. ÖABT’de en az doğru cevap ortalaması da 11.701 ile Fransızca öğretmenlerinin oldu.
 
 KPSS Öğretmenlik Atamaları başladı. KPSS Öğretmenlik Atamaları ne zaman? KPSS Öğretmenlik Atamaları hangi puan türüne göre alıyor? KPSS Öğretmenlik Atamaları hakkında en detaylı bilgiler...
 
 Adayların, başvuru ve kayıt işlemleri sırasında işlem doğrulamak, bilgilerine erişmek, vb. gerekçelerle kendilerinden şifrelerinin talep edilmesi durumunda şifrelerini görevli de olsa bu kişilerle paylaşmaması gerekmektedir. Kurum ve kuruluşlar kendilerine başvuran adayların sonuç belgelerini teyit etmek için 23 Mayıs 2013'te hizmete giren “Sınav Sonuç Belgesi Doğrulama Sistemi”ni kullanacaklardır. ÖSYM tarafından yapılan sınav ve yerleştirme işlemlerine ilişkin belgelerin doğrulama işlemi sonuç belgelerinin en alt kısmında yer alan “Sonuç Belgesi Doğrulama Kodu” ve adayın TC Kimlik Numarası ile https://sonuc.osym.gov.tr/BelgeKontrol.aspxİnternet adresi üzerinden yapılabilmektedir.  
 
Adaylar, olumsuzluklarla karşılaşmamak için kendi kişisel internet erişim şifrelerini öğretmenleri, arkadaşları ve en yakınları dahil hiçbir kişi veya kurumla paylaşmamalıdır. Şifre paylaşımı nedeniyle oluşabilecek sonuçlardan adayın kendisi sorumludur.
 
2013 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik ile Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT): Sınav Sonuçlarının Açıklanması
 
6-7 Temmuz 2013 tarihlerinde yapılan 2013-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavı ile 14 Temmuz 2013 tarihinde yapılan 2013-Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) Sınavının değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.
 
Sınav sonuçları 31 Temmuz 2013 tarihinde saat 18:00’den itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.trinternet adresinden açıklanacaktır. Adaylar sınav sonuçlarını belirtilen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebileceklerdir. Sınav Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.
 
Sınav sonuçlarına ilişkin sayısal bilgilere aşağıdaki bağlantıdan erişilebilir.
 
2013 KPSS PUANI NERELERDE KULLANILABİLİR?
 
2013 KPSS geçtiğimiz haftalarda yapıldı ve sonuçlar açıklandı. Peki 2013 puanların adaylarımız nerelerde kullanabilecek? KPSS puanları kural olarak 2 yıl geçerlidir. Ancak 2012 değişikliği ile öğretmenlik puanları (P10,P121) 1 yıla düşürülmüştür. 2013 KPSS tek yıl olduğu için bu sınava sadece lisans mezunları katılmış olup, bu puanlar sadece üç alanda kullanılabilmektedir.
 
A GRUBU SINAVLAR
 
Uzman, müfettiş, kaymakam gibi kadrolara girmek için KPSS sınavından sonra kurumlar tarafından sözlü veya sözlü+yazılı sınavlar yapılmaktadır. Bu sınavlara girebilmek için kurumun sınav ilanında belirttiği puan türünden istenen puanı almak gereklidir. A grubu puanlar 2 yıl geçerlidir. 2014 sınavına kadar yapılacak olan A grubu sınav başvurularında hem 2012 hem 2013 puanları beraber kullanılacaktır.
 
ÖĞRETMENLİK ATAMALARI
 
2013 yılında ÖABT gelmesi ile öğretmenlik atama puanları P10 ve P121 olmak üzere iki tane oldu. Bu puanlar 1 yıl geçerlidir. Ağustos ayında yapılacak olan atamalarda bu puanlar kullanılacak. Şubat ataması ise hala muallaklığını koruyor. MEB Bakanı değişti ancak Şubat ataması ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.