Kadir Mısıroğlu Kimdir? İşte Biyografisi

Kadir Mısıroğlu Kimdir? İşte Biyografisi
Kadir Mısıroğlu Kimdir, nereli, hangi üniversiteden mezun,eserleri neler? İşte Kadir Mısıroğlu'nun Biyografisi...

Kadir Mısıroğlu, 24 Ocak 1933 yılında Trabzon'un Akçaabat ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Akçaabat'ta tamamlayan Kadir Mısıroğlu, liseyi Trabzon'da okudu.

1954 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne giren Kadir Mısıroğlu, öğrencilik süreci boyunca pek çok öğrenci yurdu açıp işletti. Kadir Mısıroğlu, hukuk okumasına rağmen üniversite yıllarında tarihe merak saldı ve bu alan üzerine yoğunlaştı ve bu alanda araştırmalar yaptı. Kadir Mısıroğlu, Lozan; Zafer mi, Hezimet mi?! adlı ilk eserini 1964 yılında yazdı ve aynı yıl Sebil Yayınevi'ni kurdu. 1970 Yılının ocak ayında Milli Türk Talebe Birliği'nde Harf Inkılabı ile alakalı verdiği bir konferansı dava mevzuu yapılarak hakkında Eskişehir Örfi İdare Mahkemesi'nce Kadir Mısıroğlu'na mahkumiyet kararı verildi. 1976 yılında İslami bir dergi olan Sebil Dergisi'ni çıkarmaya başladı.  Bu dergideki birtakım yazılarından dolayı Kadir Mısıroğlu'na kısa bir müddet sonra 163. maddeye istinaden sayısız dava açıldı. 1980 ihtilali ile Kadir Mısıroğlu'nun da vazifeli bulunduğu MSP Merkezi Umumi Heyeti hakkında tevkif kararı verilince, hakkında daha evvel açılmış olan davaların, MSP davasıyla birleşmesinden doğacak ağırlıktan dolayı bazı arkadaşlarının ısrarı ile Kadir Mısıroğlu yurt dışına gitmek zorunda kaldı. 1991 yılında ise Türkiye'ye geri dönüş yaptı. Kadir Mısıroğlu, yurt içi ve dışında pek çok konferans verdi. Kadir Mısıroğlu, kendi eserlerinde de belirttiği gibi bir İslam Şurası topladı. Kadir Mısıroğlu tarafından düzenlenen bu uluslararası kongreye, Nazım Kıbrısi, İsa Al, Musa Serdar Çelebi, Ali Batman, Cemaleddin Kaplan ve İslam aleminden pek çok kişi katıldı.

Kadir Mısıroğlu Macar İhtilali isimli kitabı üzerine Hür Macar Yazarlar Birliği'nin en büyük ödüllerinden olan Gümüş Madalya ile taltif edildi. Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın başkanlığını yaptığı Türkiye Milli Kültür Vakfı tarafından Osmanoğullarının Dramı isimli eserinden dolayı Kadir Mısıroğlu Juri Hususi Ödülüne layık görüldü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.