Hem Meteoroloji'den hem AKOM'dan uyarı! Saat verildi

Hem Meteoroloji'den hem AKOM'dan uyarı! Saat verildi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), kentin genelinde hafta sonu sağanak yağış ve pazar günü sabah saatlerine kadar şiddetli fırtına beklediğini bildirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nden İstanbullular için hafta sonu uyarısı geldi.

ŞİDDETLİ SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

AKOM'dan yapılan açıklamaya göre, İstanbul başta olmak özere yurdun büyük bölümü yeniden soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi.

İstanbul'da saat 18.00'dan itibaren periyodik sağanak yağışlar bekleniyor. Pazar günü sabah saatlerine kadar devam etmesi tahmin edilen yağışlı sistemin etkisiyle, zaman zaman kuvvetli fırtınaların yaşanması ve genel olarak şehir genelinde sağanak yağışların görülmesi öngörülüyor. Sıcaklıkların ise 14-18 derece arasında seyredeceği tahmin ediliyor. İstanbul'da, 14 Mayıs'a kadar hava sıcaklıklarının mevsim normallerine yakın olması beklenirken, 15-25 Mayıs tarihleri arasında ise mevsim normallerine kıyasla biraz daha yüksek seyretmesi öngörülüyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 13 ili "sarı" kodla uyardı. İstanbul ve İzmir gibi 11 şehirde fırtına beklentisi bulunuyor. Yetkililer, Van ve Hakkari gibi bölgelerde ise kuvvetli rüzgarlar ve yağışların yol açabileceği kar erimesiyle oluşabilecek toprak kaymalarına karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.