Fatih Portakal: Temmuz ayında bu şekilde maaşınız olacak

Fatih Portakal: Temmuz ayında bu şekilde maaşınız olacak
Gazeteci Fatih Portakal, emeklilerin merakla beklediği zam oranına ilişkin bir kulis bilgisi paylaştı.

Ocak 2024'te tüm emeklilerin yüzde 49,25'lik bir artışla en düşük emekli maaşı 10.000 liraya yükseltilmişti. Şimdi ise SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı Temmuz ayında bir kez daha altı aylık enflasyon oranına göre güncellenecek. Bu güncelleme, enflasyon rakamlarına ek olarak refah payı ve en düşük emekli maaşı için kanunla düzenleme yapılmasıyla birlikte gerçekleşecek.

"EKSTRA BİR REFAH GELİRİ BEKLEMEYİN"

T24'ün haberine göre, Emekli maaşlarındaki zam konusunda en güçlü ipuçları Merkez Bankası ve TÜİK'ten geldi. TÜİK verilerine göre, 4 aylık kesinleşen enflasyonla birlikte emeklilere yüzde 18,72'lik bir artış garantilendi. Mayıs ve Haziran aylarındaki enflasyon verilerinin ardından nihai rakamlar netleşecek. Merkez Bankası ise kalan iki ay için tahminlerde bulundu. Mayıs ayında enflasyonun yüzde 3 ve Haziran ayında ise yüzde 2,54 olacağı tahmin ediliyor. Bu durumda, 6 aylık rakamların yüzde 25,39'a yakın bir artışla şekillenmesi bekleniyor.

Gazeteci Fatih Portakal ise emekliye maaşına yapılacak zamda dikkat çeken açıklamalar da bulundu. Fatih Portakal, "Emekliler ne kadar zam alacağınız belli oldu" diyerek yaptığı yorumda, "Yüzde 25 net. Bunu artık bir kenara yazabilirsiniz. Emekliler enflasyon farkından doğan zamları alacaklar. Onu malum biliyorsunuz. O verilen bir şey değil, hak ediyor emekliler.

Yani şöyle düşünün 10.000 TL alıyorsanız yüzde 25'i 12.500 TL olarak Temmuz ayında bu şekilde maaşınız olacak. Tabii ekstra bir refah geliri beklemeyin. Onun olacağını tahmin etmiyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.