İstanbul hava durumu nasıl olacak?

İstanbul hava durumu nasıl olacak?
Hafta sonu hava nasıl olacak merak konusu. Soğuk ve yağışlı havalar etkisini göstermeye başladı. Peki İstanbul'da hava nasıl olacak? İşte ayrıntılar...

Bugün yağışlar kuzetbatıda yoğunlaşıyor. Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimlerinde yağış etkili olacak. Yurdun kuzeybatı ve güneydoğu kesimlerinde yer yer kuvvetli rüzgarlar bekleniyor.

Marmara'nın doğusu, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Kırklareli kıyıları, İstanbul, Tekirdağ, Balıkesir'in kuzey ilçeleri, Manisa, Kütahya, Kırıkkale, Kırşehir ve Çorum çevreleri ile gece saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu (Adıyaman hariç), Bitlis, Şırnak, Van ve Hakkari çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

FIRTINA UYARISI

Marmara ve Kuzey Ege'de fırtına bekleniyor. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "Marmara'da Perşembe günü (27.10.2016) akşam saatlerinden itibaren rüzgarın kuvvetini artırarak kuzeydoğu (poyraz) yönünden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın, Cuma günü (28.10.2016) akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir" denildi. Kuvvetli rüzgarların saat 15.00'de başlayıp cumartesi 02.00'ye kadar etkili olacak.

Meteoroloji'den yapılan diğer uyarıda ise "Kuzey Ege'de Perşembe günü (27.10.2016) öğle saatlerden itibaren rüzgarın kuvvetini artırarak, kuzey ve kuzeydoğu (yıldız ve poyraz) yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına, açıklarında yer yer 9 (90 km/sa) kuvvetinde kuvvetli fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın; Cumartesi(29.10.2016) ilk saatlerden itibaren etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir" ifadeleri kullanıldı.

KUVVETLİ YAĞIŞLARA DİKKAT!

Cuma günü yurdun kuzeybatı kesimlerinde, Orta Karadeniz'in kıyı kesimlerinde hafif şiddetli yağış bekleniyor. Hatay, İskenderun çevrelerinde Güneydoğu Anadolu bölgesinin tamamında, Doğu Anadolu bölgesinin güney kesimlerinde yağışlar etkili olacak. Yağışların Bitlis, Van, Siirt ve Muş çevrelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLACAK

Cumartesi günü Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz'in büyük bir bölümü, Doğu Anadolu bölgesinin kuzey kesimlerinde yağışlar bekleniyor. Yağışlar Doğu Karadeniz'in kıyı şeridinde kuvvetli olacak. Yağışlar Batı Karadeniz'in yüksek kesimlerinde ve Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde Kars ve Ardahan çevrelerinde özellikle gece saatlerinde kar şeklinde olabilir. Sıcaklıkalrda kuzey ve iç kesimlerde düşüş bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.