Bu da onların yerli otomobili! Anlaştılar

Bu da onların yerli otomobili! Anlaştılar
Yerli otomobil sadece Türkiye`nin hayali değil. Vietnam da kendi yerli otomobilinin hazırlıklarını yapıyor. Üstelik bunun için yaptığı Ferrari tasarımları ile büyük ün kazanan İtalyan tasarım stüdyosu Pininfarina ile kontrat imzaladı.

Vietnamlı otomotiv üreticisi VinFast, biri sedan biri de SUV olmak üzere iki yeni araç geliştirmek üzere Pininfarina ile sözleşme yaptı. Pininfarina, Vietnam'ın ilk yerli otomobilini yapmak için yola çıkan VinFast'a biri sedan biri de SUV olmak üzere iki otomobil tasarlayacak.

VinFast, 2025 yılına kadar yılda 500 bin adetlik üretime ulaşmayı hedefliyor. İlk etapta ise 100-200 bin arasında üretim yapılacak.

1843182_6e11b00f2964d818fdac740b7bf4d02f.jpg

Aracın ilk örnek çizimi

Vietnamlı şirket Eylül ayında ülkenin ilk yerli otomobilini üretmek üzere, fabrika inşaatına başlamıştı. Vietnam'ın yerli otomobil projesinin maliyetinin 1-1.5 milyar dolar arasında olacağı tahmin ediliyor.

İtalyan otomotiv tasarım şirketi Pininfarina, otomobil tasarımı konusunda dünyanın en önemli firmaları arasında yer alıyor. 1930’da kurulan şirket esas olarak ününü Ferrari ve Lambhorgini tasarımları ile kazansa da diğer markalar için de çok önemli tasarımlar gerçekleştirdi.

HABERTÜRK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.