Erdoğan'dan flaş açıklama: Akşama kadar düşmüş olur!

Erdoğan'dan flaş açıklama: Akşama kadar düşmüş olur!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 46. Muhtarlar Toplantısı’nda konuşuyor. Erdoğan, "Afrin temenni ederim ki akşama kadar düşmüş olur" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de 46. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasının satır başları:

"TEMENNİ EDERİM, AFRİN AKŞAMA KADAR TAMAMEN DÜŞMÜŞ OLUR"

...Afrin'deki ne kadar terörist etkisiz hale getirildi diye son rakamları alayım istedim, 3444 terörist etkisiz hale getirildi. Afrin'e biraz daha yaklaştık temenni ederim ki, akşama kadar inşallah Afrin tamamen düşmüş olur.  Haber geldiği anda önce ben sonra siz Afrin'e beraber gideceğiz.

Tabii işimiz kolay değil. Batı gibi sivilleri öldürmüyoruz. Ruanda'da Libya'da on binleri yüz binleri öldürdüler. Önce bunların hesabını versinler. Irak'ta on binleri yüz binleri öldürenler bunun hesabını versinler. Türkiye sivilleri öldürmeyi hedef alsaydı, Afrin şu anda çoktan bitmişti.

Siviller arabalara bindirilerek koridordan çıkarılıyor. Benim mahmedim, yere atılan kuranı yerden kaldırırken el yapımı bombayla şehit ediliyor. Mehmedim her türlü hassasiyeti gösteriyor. Biraz uzuyor ama neticesi hayır olacak. Haber geldiği anda önce ben sonra siz beraber gideceğiz. Sanatçılar, sporcular beraber sınıra gidelim diyorlar, inşallah... Şair ne diyor,  yürüyeceksin millet yürüyecek arkandan, yürüyeceksin muhtarlar yürüyecek arkandan.

YÜZDE 65'İ YERLİ

Afrin'de kullandığımız silahların yüzde 65'i yerli. Bu daha da artacak. Bu kötü komşular bizi mülk sahibi, bilgi sahibi yaptı. Üretir duruma bizi getirdiler. Eksiğimiz çok ama bunları başaracağız. Dünyanın en iyi askeri eğitimlerinden geçirilen Batı medyasının allayıp pulladığı teröristler kuyruklarını kıstırıp kaçtılar. Dağlarda ne tüneller açmışlar. O teröristlerde bu kadar akıl yok.

"KUZEY IRAK'I DA TERÖRİSTLERİN BAŞINA YIKACAĞIZ"

Güya Afrin şehir merkezinde direniş yapacaklarını söyleyen teröristler biz gelince arkalarına bakmadan kaçtılar. Kendileri kaçarken şehirden çıkmak isteyen sivilleri canlı kalkan olarak kullanmak amacıyla engelliyorlar. Harekata başladığımız günden beri Afrin şehir merkezinin rejim güçlerine devredilmesi konusu köpürtülmeye devam ediyor. Afrin'e gidecek konvoylar yola bile çıkarıldı. Bu konvoyları içlerindeki sivillere zarar vermeden yollarda imha ettik ve oyunu bozduk. Şimdi de yapacağımız aynısıdır. Afrin'i de teröristlerden temizleyeceğiz, Münbiç'i de temizleyeceğiz, Fırat'ın doğrusunu da Kuzey Irak sınırına kadar temizleyeceğiz. Yakında Kuzey Irak'ı da teröristlerin başına yıkacağız. Biz kimin ne dediğine değil, milletimizin ne istediğine bakarız. Önceliğimiz kendi güvenliğimizdir...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.