Ehliyette yeni dönem! O ülkede başladı

Ehliyette yeni dönem! O ülkede başladı
Avustralyalı sürücülerin ehliyet taşıma zorunluluğunu ortadan kaldıracak dijital ehliyetler, Yeni Güney Galler (NSW) eyaletinin Dubbo kentinde kullanılmaya başlandı.

NSW Maliye, Hizmetler ve Mülkiyet Bakanı Victor Dominello, bakanlığın  resmi internet sitesinden, sürücülerin ehliyet taşımasını sonlandıracak dijital  uygulamaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Dominello, NSW'nin Dubbo kentinde geçen yıl denenmeye başlanan  dijital ehliyetlerin ülke genelinde yaygınlaştırılması için mecliste gerekli  yasal düzenlemeleri yapacaklarını bildirdi. Dijital ehliyet uygulamasını bin 400'den fazla kişinin kullanmaya  başladığını belirten Dominello, "Akıllı telefonlar, son teknolojileri  kullandığımız fiilen cüzdan ve mobil ofisler haline geldi. Böylece sürücüler  günlük ihtiyaçlarında dijital ehliyetleri de kullanabilecek." değerlendirmesini  yaptı.

Söz konusu dijital ehliyetleri kullanmak için sürücülerin akıllı cep  telefonlarına bir uygulama yüklemesi gerekiyor. Cep telefonlarındaki bu  ehliyetler, polis kontrolleri ve sosyal kulüplere girişlerin yanı sıra kimlik  kullanımının gerekli olduğu yerlerde gösterilebilecek. Dijital ehliyeti tercih eden sürücülere fiziksel bir kart sağlanacak  ancak bunları yanlarında taşımaları gerekmeyecek.

Fiziki olarak taşınan ehliyetlerle kıyaslandığında çalınma ve  sahtekarlıklara karşı daha güvenli olduğu belirtilen dijital ehliyetlerin, yakın  bir zamanda eyalet genelinde uygulamaya konulacağı duyuruldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.