Dolar fırladı!

Dolar fırladı!
Dolar kuru güne 4.70 TL'den başlarken, şu dakikalarda 4.7735 TL seviyesinde hareket ediyor. Euro kuru ise 5.5871 TL seviyelerinde. Piyasalar, ABD-Çin gerilimini ve ekonomi politikalarını izliyor.

 

Dolar kuru, ticaret savaşları tedirginliğinin artmasıyla dalgalanırken; ekonomi politikaları ve bunlara ilişkin söylemleri takip ediyor. Dolar kuru güne 4.70 TL'den başlarken; en yüksek 4.7735 TL'yi gördü. Euro kuru ise 5.5871 TL'ye kadar yükseldi.

FAİZLER YÜKSELDİ

10 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi yüzde 18.05'ye yükselerek rekor seviyeye yükselirken; 2 yıllık gösterge tahvilin bileşik faizi ise yüzde 20.40 seviyesine yükseldi.

CARİ AÇIK RAKAMLARI AÇIKLANDI

Merkez Bankası verilerine göre, cari işlemler açığı, bir önceki yılın mayıs ayına göre 516 milyon dolar artarken, 12 aylık cari işlemler açığı ise 57.64 milyar dolar oldu.

TİCARET SAVAŞI TEDİRGİNLİĞİ ARTTI

ABD Ticaret Temsilciliği (USTR), Başkan Donald Trump'ın 18 Haziran'da verdiği talimat doğrultusunda hazırladığı yüzde 10 ek gümrük vergisi uygulanacak Çin menşeli ürünlerin listesini açıkladı. Yaklaşık 200 milyar değerinde 5 bin ürünün bulunduğu listede deniz mahsullerinden sporeldivenine, doğal ve kimyasal minerallerden sebze-meyvelere, tütün mamullerinden otomobil lastiğine kadar pek çok çeşitte ürün yer alıyor.

Bununla birlikte, listenin önemli bir bölümünü "Made in China 2025" girişimini zedeleyecek teknoloji ağırlıklı ürünlerin oluşturması dikkati çekti.
Amerikan iş dünyası ve kamuoyunun yorumuna açılan listenin geri bildirimler ışığında 60 gün içinde son şeklini alacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.