Çocuklara kolay takip için GPS'li saat

Çocuklara kolay takip için GPS'li saat
Park ve AVM’lerde çocuğunu takip etmekte zorlanan anne babalar çareyi GPS kolaycılığında buldu. Çocuk takibinde kullanılan GPS'li saatler nasıl çalışıyor, fiyatı ne kadar? Şimdilerde moda olan çocuğa GPS'li takiple ilgili bilgiler haberimizde.

Park ve AVM’lerde çocuğunu takip etmekte zorlanan anne babalar çareyi GPS kolaycılığında buldu. Çocuk takibinde kullanılan GPS'li saat nasıl çalışıyor, fiyatı ne kadar? Şimdilerde moda olan çocuğa GPS'li takip le ilgili bilgiler haberimizde.

Geçtiğimiz aylarda yaşanan üzücü hadiselerden sonra aileler çocuklarının güvenliğini sağlamak için artık teknolojiyi kullanmaya başladı. Çocukların kaybolma ve kaçırılmalarına karşı güvenlik olarak tasarlanan ve GPS’li çocuk takip saatleri son günlerde ebeveynlerin sıkça tercih ettiği bir ürün haline geldi. Ürünün fiyatları ise 400-500 lira arasında değişiyor. Aileler ise bu ürünü tercih etmeleriyle ilgili, “Son yaşanan olaylardan etkilendik bizde böyle bir çözüm yoluna başvurduk. Keşke bu gibi aletlere hiç ihtiyaç duyulmasaydı” dedi.

“SON HABERLER ETKİLİ OLDU”

Çocuklarına takip saati aldıklarını söyleyen Pınar Çulha medyadan gördükleri üzücü hadiselerin üzerlerinde etki bıraktığını belirterek, “ yaşanan olaylar bi anne olarak beni ve benim gibi pek çok kişiyi çok etkiledi. Ve herkes çocuğunun üzerine biraz daha fazla düşmeye onu yalnız bırakmamaya daha fazla ağırlık vermeye başladı. Çocuğu göz önünde tutma ihtiyacımız daha çok arttı. Açıkçası önlem almamız da kaçınılmaz oldu ”diye konuştu.

KEŞKE İHTİYAÇ DUYULMASAYDI

Bu gibi önlemlere üzülerek başvurduklarını belirten Çulha, “Böyle çözüm yollarına başvurmamız aslında bizleri üzüyor. Çocuklarımızın rahatça sokağa çıkmasını aklımız kalmadan parkta oynamasını tabi ki her ebeveyn ister. Ancak her yerde olduğu gibi kötü niyetli insanlar bizim de içimizde var. Güvenlik güçlerinin ve belediyelerin bu konuda ailelerin yaşadığı korkuları en aza indirecek şekilde önlemler almaya başlaması bizleri sevindirdi. Ve bunu da devam edilmeli. Çocukların yerleri parklardır rahat rahat oynayabildiği yerlerdir.”

“SİGARA PARANIZI BİRİKTİRİN DE ALIN”

Ürünün fiyatı konusunda da değerlendirme yapan Çulha şunları söyledi:“Fiyatlarının uygun hale getirilerek her ailenin alabileceği bir hale getirilmesi gerekiyor. Şuan bu ürün 400-500 lira civarında. Geçim sıkıntısı çeken bir ailenin bu ürünü alması biraz zor gibi görünüyor. Ancak şöyle bir durum da var sigara kullanan ebeveynler günlük sigara paraları ile çocuklarının daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda zaman geçirmesini sağlayabilir. Bu konuda bilinçli olmak çocukların geleceği için çok önemli.”

“KİMSE KİMSEYİ TANIMIYOR”

Mahalle kültürünün bittiğini belirten ve bunun da güvensiz bir ortam oluşturduğuna dikkat çeken Çulha, “Eskiden tüm mahalle birbirini tanırdı. Bizim çocukluğumuzda sokaklar çocuk kaynardı. Herkes birbirinin çocuğuna sahip çıkardı. Şimdi bırakın mahalleyi aynı binada oturan aileler bile birbirini tanımıyor. İnsanlar karşı komşularını bilmiyor. Eskiden çocuklar komşulara emanet edilirdi. Bu artık mümkün değil. Aileler bu konuda bilinçli olsa ve tanışmaya yönelse herkes herkese güvenir bir ortam oluştursa kötü niyetleri kişilere büyük ölçüde önlem alınmış olur” dedi.

“AVM’LER DE AİLELER ZOR ANLAR YAŞIYOR”

Alışveriş merkezlerinin kalabalığının da çocuklara tehlike oluşturduğunu söyleyen ve bir anısından bahseden Çulha şu ifadelere yer verdi:“Günümüzde neredeyse alışveriş merkezlerine gitmeyen yok. Ancak oralar kalabalık ve kargaşa oluyor ki bu çocuklar için hiç uygun bir ortam değil. Çocukların ilgisini çekecek o kadar fazla şey var ki aileleri unutup onlara gidiyorlar. Bizim de başımızdan alışveriş merkezinde kötü bir olay geçti. Kalabalığın içerisinde bizim bir anlık dalgınlığımızla çocuk yanımızdan bir anda kayboldu. İnsan o an ne yapacağını şaşırıyor. Açıkçası dizlerimizin bağı çözüldü.  Uzun süre aradık bulduğumuzda az önce bahsettiğim gibi dikkatini çekecek bir çikolata standının önünde bulduk. Allah’a şükür kötü bir olay yaşanmadan evladımıza kavuştuk ancak bundan sonra AVM’lere daha az gitmeyi giderken daha temkinli olmaya başladık." dedi. 

Kaynak: Gazeteilksayfa.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.