AK Parti lideri ile MHP lideri yerel seçimde ittifakı görüşecek

AK Parti lideri ile MHP lideri yerel seçimde ittifakı görüşecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin gelecek hafta bir araya gelecekleri ve yerel seçimde ittifakı görüşecekleri iddia edildi. Erdoğan, Kırgızistan dönüşü yerel seçimde ittifak ile ilgili MHP'ye yeşil ışık yakmıştı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Mart 2019’da yapılacak yerel seçimlerde ittifak ile ilgili izlenecek yol haritası için gelecek hafta bir araya gelmeyi planladıkları iddia edildi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre Erdoğan ile Bahçeli'nin 2014'te yapılan yerel seçimlerdeki oylar ile 24 Haziran'da aldıkları oy oranını değerlendirilip, analizi çıkarılacak.

Yerel seçimlerde AKP ile MHP arasında yapılacak ittifakta bir ilde hangi partinin oyu yüksekse, diğer partinin "oy oranı yüksek olan partiyi desteklemesi" planlanıyor.

MHP lideri Bahçeli, önceki gün "İstanbul, Ankara ve İzmir'in şer ittifakının eline geçmesi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni tartışmaya açabilir" açıklamasında bulunmuştu. Bu nedenle MHP'nin bu üç ilde AKP'nin adayına destek vereceği iddialar arasında yer alırken AKP'nin de MHP'nin güçlü olduğu Adana, Mersin, Osmaniye, Isparta gibi illerde MHP’yi destekleyeceği de ifade ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kırgızistan temaslarının ardından uçakta gazeteciler ile yaptığı sohbetinde Bahçeli'nin yerel seçimlerde ittifak çağrısı ile ilgili olarak "Yerel seçimlerde de böyle bir adımı müşterek olarak atabiliriz. Bunun için arkadaşlarımızın, başta liderler olarak bizlerin oturup konuşmalarında fayda var. Taraflar olumlu bakarsa böyle bir adım niye olmasın, olabilir" açıklamasında bulunmuştu.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.