Başkan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu tespiti: Düşmanla kol kola

Başkan Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu tespiti: Düşmanla kol kola
Başkan Erdoğan, Almanya’da Türkiye düşmanlarıyla kol kola giren Kılıçdaroğlu’na sert tepki gösterdi. “Sen onlarla nasıl yan yana gelebilirsin” diyen Erdoğan, CHP seçmenini de uyardı.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te yapılan G20 Liderler Zirvesi boyunca çok sayıda ikili görüşme gerçekleştirdi. Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Donald Trump ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in de aralarında bulunduğu 8 devlet ve hükümet başkanıyla görüştü. Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi nedeniyle bulunduğu Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. 

KİMSEYE OLUMLU BAKAMAM 

Gazeteciler Erdoğan’a, Gezi kalkışmasının finansörü George Soros’un Friedrich Ebert Vakfı’nın davetiyle Almanya’ya giden ve Türkiye düşmanlarıyla birlikte fotoğraf veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sordu. Alman meclisinde terör örgütü PKK/PYD-YPG paçavrasını sallayan Sevim Dağdelen’le aynı karede yer almasına sert tepki gösterdi. Erdoğan, “Bu tabii ki Kılıçdaroğlu’nun nerede olduğunu gösteriyor. Çok açık konuşuyorum. Kılıçdaroğlu’nun vatanseverlik diye bir derdi yok. Bu vatanın, Türkiye’nin düşmanıyla kim yan yana kol kola ise ona ben olumlu bir nazarla bakamam. O partinin toplantılarında o kadının aynı şekilde YPG’nin, terör örgütünün paçavralarıyla konuşma yaparken fotoğrafları var” dedi. CHP seçmenine bu durumun açık açık anlatılması gerektiğine dikkat çeken Erdoğan, “Sen onlarla nasıl yan yana olabilirsin? Oraya gidip orada da bizim iktidarımızı, Türkiye’yi şikayet ediyor. Burada ben bütün basın mensuplarına söylüyorum. Sizin bu noktada yükünüz ağır ve çok önemli. Bunların hepsi gündeme getirilmeli hem görselde hem de yazılıda. Çünkü millet birçok şeyi gözden kaçırıyor. Bunların belki de farkında değil. İşte tablo bu. Bunları açıkça göstermek, anlatmak lazım. Hangi partinin mensubudur Almanya’da, bu parti ne iş yapar. Halkımıza bunları en doğru şekilde anlatmak, bildirmemiz lazım” ifadelerini kullandı. 

BELEDİYECİLİKTEN ANLAMAZ 

Kılıçdaroğlu’nun “İstanbul’u Paris gibi yapacağız” açıklamalarını Erdoğan, “O bu işlerden anlamaz. Belediyeciliği bilmesi mümkün değil. Kâğıthane’yi ‘Kağıttepe’ yapandan başka bir şey bekleyemezsin. Bütün belediyeleri toparlamaktan bahsediyor. Şu an Tekirdağ’ın durumu çok kötü, İzmir, Bodrum, Muğla, Edirne rezillik. Yazık Paris gibi yapacağım derken. İzmir’in suyu yoktu, biz getirdik. İzmir’in su sorununu hallettik” şeklinde değerlendirdi.

PROVOKASYONLARA İTİMAT ETMEYİN

FETÖ’nün 15 Temmuz hain darbe girişiminde yakınlarını şehit veren aileler Antalya’da bir araya geldi. G-20 zirvesi nedeniyle Arjantin’de bulunan Erdoğan da şehit ailelerine bir mesaj gönderdi. Erdoğan mesajında “Önümüzdeki  dönemde siz şehit yakınlarımızdan beklentimiz 15 Temmuz gecesi darbecilerle anlaşarak tankların arasından kaçan, darbecilere alkış tutan, FETÖ’cü alçaklara sahip çıkan kesimlerin propagandalarına itimat etmemenizdir” ifadelerini kullandı.

HUKUKUNUZ NEREDEN GELİYOR

Erdoğan, kendisine Kavala’yı soran Merkel ve Steinmeier’e “Neden bu adamı bu kadar seviyorsunuz, hukukunuz nereden geliyor diye sordum” dedi.

Basın mensupları Başkan Erdoğan’a Fransa’daki başlayan ve ardından Avrupa’yı kasıp kavuran ‘Sarı Yelekliler’in başlattığı olayların Gezi kalkışmasını andırdığını hatırlatarak, Osman Kavala’yı sordu. 

BAŞKA ŞEYLER VAR 

Erdoğan, “Gezi’nin arkasında kimler olduğunu açıkladım. Dış ayağı Soros iç ayağı Kavala’dır dedim. Kavala’ya para gönderenler belli. Şimdi vakfı kapatma kararı almışlar. Türkiye’den ayrılma filan bu tür şeyler geldi, gündeme böylece oturdu. Almanya’ya gidiyorum, Merkel ve Steinmeier bana Kavala’yı soruyor. Kendilerine anlattım. Neden bu adamı bu kadar seviyorsunuz, hukukunuz nereden geliyor diye sordum” dedi. Terör örgütüne yakın Kavala’nın TSK’dan 1990’larda F-16 modernizasyonu ihalesini konsorsiyum içinde almasıyla ilgili ise “Orada işadamlığı değil, başka şeyler vardır” diye konuştu. 

BİZ BEDELİNİ ÖDEDİK 

‘Sarı Yelekliler’in Fransa, Hollanda, Belçika başta olmak üzere Avrupa’daki protestolarıyla ilgili “Endişeli misiniz” sorusuna çarpıcı yanıtlar verdi. Erdoğan, “Ben neden endişeli olayım. Biz Gezi’de bedelini ödedik zaten. Bize Macron bir defa bu konuda kararlıyım, gereğini yapacağım diyor. Önümde 3,5 senem var diyor. Benden öncekiler gereğini yapmadığı için bugüne geldik diyor ama ben üzerine üzerine gideceğim bu işin diyor. Ben bu reformu yapacağım, bu bir reformist harekettir diyor. Onlar da bunu yaptırtmak istemiyorlar” ifadelerini kullandı.

 

GEREKİRSE BM’Yİ DEVREYE SOKACAĞIZ

Katledilen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cesedinin nerede olduğunun Suudi üst yönetimine sorduklarını ifade eden Erdoğan, çelişkili açıklamalarını bilgilerin gelmeye devam ettiğini vurguladı. 

GİDİN TALİMATINI KİM VERDİ

Kaşıkçı cinayetinin üstünün örtülmesine izin vermeyeceklerini belirten Erdoğan, “Washington Post, köşe yazarını öldürmek amacıyla Suudi istihbaratının görevlilerine Türkiye’ye gitme talimatını kim verdi diye soruyor. Bu önemli bir soru. Bu hususta muhtemelen korkuyorlar, çekiniyorlar.

SONUNA KADAR TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Bu işlerle meşgul olanlar bunu gayet iyi biliyorlar. Biz kararlılığımızı, takipçiliğimizi bundan sonra da devam ettireceğiz. Gerekirse bu işi uluslararası yargıyı ayağa kaldırmak için Birleşmiş Milletler’i de devreye sokarak bu işin takipçisi olduğumuzu da özellikle gündeme getireceğiz” şeklinde konuştu.

 

MÜLTECİLERE SADECE TÜRKİYE ELİNİ UZATIYOR

G-20 liderler zirvesinde göç ve mülteciler başlığı görüşmelerinden Türkiye’nin taşıdığı yükün vurgulandığını ifade eden Erdoğan, Türkiye’ye verilen sözlerin tutulmadığına dikkat çekti. Erdoğan, “Avrupa Birliğin’nin verdiği 3.3 milyar avroluk söz var, bu yerine gelmedi. Ayrıca Birleşmiş Milletler Mülteciler Komisyonu’ndan gelen rakamlar sembolik öyle ciddi rakamlar yok ama bizim yaptığımız harcama 33 milyar doları bulmuş vaziyette. Fazlası var azı yok. Bu konuda dünyada en önde olan bir ülke olarak gerekli desteği istiyoruz, bunun verilmesi lazım dedik. Bunu ikili görüşmelerde de özellikle vurguladık. AB ile yaptığımız görüşmelerde üye ülkeler ‘biz savunduk, savunuyoruz, verdik, veriyoruz’ gibi ifadeler kullanıyorlar ancak henüz daha bu anlamda ciddi bir şey yok” dedi.  “Dünyada nerede bir mazlum ve mağdur varsa hemen Türkiye olarak elimizi uzatıyoruz” diyen Erdoğan, “Allah da bereketini veriyor” diye konuştu. 

Güneş

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.