Tren kazasından kurtulan makinist ilk kez konuştu

Tren kazasından kurtulan makinist ilk kez konuştu
Ankara’daki tren faciasından yaralı kurtulan tek makinist olan Kenan Günay ilk kez konuştu.

Sabah 06.30 sıralarında Ankara YHT Garı'ndan Konya yönüne hareket eden YHT, Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda, yol kontrolü yapan kılavuz trenle çarpışarak raydan çıktı ve üst geçidin ayağına vurdu. Kazada ilk belirlemelere göre 9 kişi öldü, 48 kişi ise yaralandı.Sabah saatlerinde Ankara YHT Garı'ndan Konya yönüne hareket eden YHT, Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz istasyonunda Kontrol lokomotifine çarptı.

Kaza sonrası üst geçidin bir kısmı iki vagonun üstüne göçerken bazı vagonlar da devrildi.

 

Ankara'da yaşanan Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile yol kontrolü yapan kılavuz treninin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 3'ü makinist, 9 kişi hayatını kaybetmiş, 86 kişi ise yaralanmıştı. Feci kazadan ağır yaralı olarak kurtulan tek makinist Kenan Günay kaza ile ilgili ilk kez konuştu.

 

Yaralı kurtulan makinist Günay, kazada hayatını kaybeden makinistlerden Kadir Ünal ile beraberdi. Kazadan 26 dakika önce Eryaman'a ulaşan ekip, telsizle merkezi de bilgilendirdi. O görüşme gözaltında olan kontrol memurunun ifadesine de yansıdı.

Kontrol memuru; '6:10'da kılavuz trenin Eryaman'daki yerine gelidiği bana belirtildi. Akabinde hareket kontrol memurunu arayarak bilgi verdim. 6:30 treninin yola çıkmadan makasın 1. hat olarak değiştirilip değiştirilmediğini sordum.'

 

Klavuz trendeki makinitsler Günay ve Ünal'a 6:30 treninin yola çıkacağı ve Merşandiz'e doğru ağır ağır ilerlemeleri söylendi. Sonrasında yaşanan dehşet anlarını hastanede tedavisi devam eden Günay şu sözlerle anlattı:

'Telsizle ağı ağır gelin denildi. Biz de ağır ağır ilerliyorduk. Kadir abi(Ünal) arkada istirahatteydi. Yanıma geldi. Konuşuyorduk. Marşandiz istasyonuna geldiğimizde birden ışığı fark ettik.

"Kaç kendini kurtar" dedi Kadir abi(Ünal). Ben de koridora attım kendimi. O anda çarpıştık.'

Yaralı makinist kazanın nedenini yakınlarına, 'makasın değiştirilmemiş olması' olarak açıkladı.

Makasçı Osman Y. ise ifadesinde bu hatasını 'makası değiştirip değiştirmediğimi hatırlamıyorum' diye belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.