Perinçek'in Aydınlık'ından şok Doğu Türkistan manşeti

Perinçek'in Aydınlık'ından şok Doğu Türkistan manşeti
Doğu Perinçek grubunun yayın organı Aydınlık gazetesi bugün öyle bir manşetle çıktı ki "Çin'in resmi yayın organları bile bu kadarını yapmamıştır" dedirtti. Aydınlık, Uygur temsilcinin bir camide Çin zulmünü anlatmasını "Camide bölücü vaaz" diye duyurdu.

Yılların İşçi Partisi'nin adını "Vatan Partisi" yapıp, milliyetçi söylemlere bürünen Doğu Perinçek ve grubunun, sözkonusu Doğu Türkistan meselesi oldu mu Çin ve Çin'in soykırıma vatan politikalarını savunması dikkat çekiyor. 

Perinçek grubunun yayın organı Aydınlık gazetesi bugün de öyle bir manşetle çıktı ki "Çin'in resmi yayın organları bile bu kadarını yapmamıştır" dedirtti. Aydınlık, Uygur temsilcinin bir camide Çin zulmünü anlatmasını "Camide bölücü vaaz" diye duyurdu. 

Haberde "Doğu Türkistan konusunda Türkiye-Çin dostluğunun aleyhindeki faaliyetlerin başını çeken Seyit Tümtürk, Aksaray’da vali ve müftüden onay alarak camide propaganda yaptı" denildi.

Seyit Tümtürk, sözkonusu camide Müftü'nün daveti ve Vali'nin onayı ile Çin zulmünü anlatmıştı. 

Aydınlık olayı "Camilere sızdılar" ara başlığıyla şöyle duyurdu:

"Çin’in Doğu Türkistan’da Uygurlar’a soykırım uyguladığını savunanların camileri propaganda yeri olarak görmesi de dikkat çekiyor. Geçen cuma günü terör örgütü Hizb-ut Tahrir, İstanbul Fatih Cami ve Ankara Melike Hatun Camisi’nde namaz sonrası basın açıklamaları yaparak Seyit Tümtürk’ün iddialarını destekledi. İstanbul’da düzenlenen basın açıklamasında Hizb-ut Tahrir Türkiye Medya Bürosu Başkanı Mahmut Kar konuştu, açıklamalarda Hilafet devleti çağrısı yapıldı.

Uygur ayrılıkçısı Seyit Tümtürk, il il gezerek Çin aleyhinde yaptığı bölücü konuşmalarına şimdi de camileri alet etti. Konferans için 30 Aralık’ta Aksaray’a giden Tümtürk, müftünün daveti valinin izniyle, CIA yalanlarını cemaate anlattı."

cami-ic-icin.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.