Akılamaz sözler: Teröristlere minnet borçluyuz

Akılamaz sözler: Teröristlere minnet borçluyuz
ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye çıkışının sonrasında, bölgedeki duruma ilişkin açıklama yapan BAE ve İngiltere'den terör örgütüne destek geldi. Daha öncede Fransa örgüte sahip çıkan açıklamalar yapmıştı.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Muhammed Gargaş, bölge ülkelerinin ve uluslararası toplumun Suriyeli Kürtlerin geleceğine dair endişelerinin meşru oluğunu söyledi.

 

YPG'Yİ KÜRTLERLE BİR TUTTU

Twitter hesabından açıklama yapan Gargaş, "Kürtler Suriye'de DAEŞ'in yok edilmesinde çok büyük rol oynadı. Kürtlerin geleceği hakkında bölgesel ve uluslararası bir endişe var. Kürtlerle politik manada ve toprak birliğinin bütünlüğünün korunması bakımından Suriye'de beraber çalışmak Arapların çıkarınadır" diye yazdı.

 

İNGİLTERE'DEN DE AÇIKLAMA

İngiltere Savunma Bakanı Gavin Williamson, K24 televizyonuna verdiği mülakatta, "Britanya PKK/YPG/SDG'ye büyük bir minnet borçlu. Fransız ve ABD'li partnerlerimizle onları destekleyebilmek için yapabileceğimiz her şeyi konuşmaya devam ediyoruz. Barış görüşmelerine dahil edilmeliler" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.