Açıklamalar peş peşe! Bir tehdit de Netanyahu'dan

Açıklamalar peş peşe! Bir tehdit de Netanyahu'dan
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İran’dan gelen "ABD bize saldırırsa biz de Tel Aviv ve Hayfa’yı yer yüzünden sileriz" açıklamasına tepki gösterdi.

İran Devrim Muhafızları'ndan bir komutanın İsrail'i hedef aldığı sözlerine Başbakan Netanyahu aptığı kısa açıklamayla karşılık verdi.

 

İran’dan gelen tehditleri göz ardı etmediğini ancak bu tehditlerden de korkmadığını söyleyen Netanyahu, "Eğer bu rejim (İran) Tel Aviv ve Hayfa’yı yok etmeyi deneme hatasını yaparsa ki bunu başaramaz ama bu onların kutladığı devrimin son yıl dönümü olabilir. Bunu hesaba katmalılar" ifadelerini kullandı.

İsrail'e anladığı dilden tehdit: Tel Aviv ve Hayfa'yı yok ederiz

 

İRAN'IN AÇIKLAMASI: TEL AVİV VE HAYFA'YI YOK EDERİZ

Devrim Muhafızları Komutanlarından Yadullah Cavani, bugün İran resmi haber ajansı IRNA'ya yaptığı açıklamada, "ABD bize saldırırsa, biz de Tel Aviv ve Hafya'yı haritadan sileriz" açıklamasını yapmıştı.

Devrimin 40'ıncı yıl dönümü dolayısıyla başkent Tahran'daki Azadi Meydanı'nda düzenlenen kutlama törenine katılan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani de, ülkesinin zırh delici füze ve savunma teçhizatı için kimseden izin almayacağını ve bu silahları üretmeye devam edeceğini söylemişti.

Dünya diken üstünde: Açık açık tehdit etti

ABD'DEN DE TEHDİT MESAJLARI GELDİ

ABD Başkanı Donald Trump ve ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, İran'ın açıklamalarına tehditle cevap verdi. Trump, "40 yıllık yolsuzluk, baskı ve terör. İran'daki rejim sadece 40 yıllık bir başarısızlık üretti. İran halkı daha parlak bir geleceği hak ediyor" ifadelerini kullanırken, Bolton, "İran kendi halkını ve bölgesindeki ülkeleri terörize ediyor. İran, kürenin her yerindeki insanların gözünü korkutmak için hala nükleer silahlar elde etme peşinde. İran uluslararası terörizmin ana finansörü olmayı sürdürüyor. Belki de en kötüsü İran halkı ciddi sıkıntı çekiyor, işsizlik oranı rekor seviyelerde, enflasyon tüm zamanların en üst seviyesinde ve İran yerel parası yerlerde sürünüyor. Bundan sonra kutlayacak çok fazla yıl dönümünüzün kaldığını sanmıyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.