Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı kılavuzu| Sözleşmeli personel alımı başvuru şartları neler?

Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı kılavuzu| Sözleşmeli personel alımı başvuru şartları neler?
Sağlık Bakanlığı, çeşitli branşlarda toplamda 36 bin personel alımı gerçekleştirecek. Bu önemli alım için başvuru kılavuzunun yayımlanması bekleniyor. 2024 yılı için planlanan Sağlık Bakanlığı personel alımı ilanı Resmi Gazete'de duyuruldu. Peki, Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak? Başvuru şartları neler olacak?

Personel alımı ilanları büyük ilgi görüyor. 2024 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından toplamda 36 bin personel alımı yapılacak. Resmi Gazete'de duyurulan ilana göre, diyetisyen, ebe, hemşire, sağlık memuru, sağlık teknikeri, tabip ve uzman tabip gibi farklı branşlarda personel alımı gerçekleştirilecek. İşte, Sağlık Bakanlığı'nın sözleşmeli personel alımıyla ilgili detaylar...

SAĞLIK BAKANLIĞI 36 BİN PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Bakanlık bünyesinde gerçekleştirilecek olan personel alımıyla ilgili başvuru tarihleri ve kılavuz henüz açıklanmadı. Başvuru kılavuzunun, önceki alımlarda olduğu gibi ÖSYM tarafından paylaşılması bekleniyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BRANŞ DAĞILIMI

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; 1 diyetisyen, 9 ebe, 2 hemşire, 25 sağlık memuru, 1 sağlık teknikeri, 3 bin 498 tabip ve 32 bin 464 uzman tabip olmak üzere toplamda 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak.

Bu personelin dağılımı şu şekilde olacak:

1 kişi acil sağlık hizmetlerinde, 7 kişi ilçe sağlık müdürlüğü/toplum sağlığı merkezlerinde, 8 kişi sağlık evlerinde görev alacak. Geri kalan 35 bin 984 kişi ise yataklı tedavi birimlerinde görev yapacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgili olarak, "Karar, Resmi Gazete’de yayımlandı. Eleman temininde güçlük çekilen yerler ve hizmet dallarında sağlık hizmetlerinin etkili ve verimli şekilde yürütülebilmesi amacıyla 2024 yılı sonuna kadar 36 bin sağlık personeli istihdam edilecek. Hayırlı olsun" şeklinde açıklama yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.